Till huvudinnehållet

GVKs för- och egenkontroller ökar

Trots en lägre takt och nedgång i byggbranschen 2023 var användandet av det digitala verktyget Golv- & Våtrumskontroll oförändrat under förra året. För- och egenkontrollerna ökade till och med, precis som de stadigt gjort sedan statistiken startade. Det betyder att GVK-företagen tar sitt kvalitetsarbete på allvar - något som leder till trygghet för beställaren och självklart till säkrare våtrum.

Trots en lägre takt och nedgång i byggbranschen 2023 var användandet av det digitala verktyget Golv- & Våtrumskontroll oförändrat under förra året. För- och egenkontrollerna ökade till och med något, precis som de stadigt gjort sedan statistiken startade.

Det betyder att GVK-företagen tar sitt kvalitetsarbete på allvar och systematiskt dokumenterar de olika stegen vid våtrumsinstallationer. I sin tur leder det till trygghet för beställaren, bibehållet förtroende för GVK-konceptet och självklart till säkrare våtrum.

Appen Golv- & Våtrumskontroll fungerar för ytskiktsarbete i torra utrymmen likväl som för tätskiktsarbete i våta utrymmen. Den är tydlig och enkel att använda och kommunicerar smidigt med beställaren. Dokumentationen sträcker sig från våtrumsanmälan av det nya uppdraget över för- och egenkontroller till det värdefulla våtrumsintyget när projektet är färdigt.

För att vara till maximal nytta för användarna pågår en ständig utveckling av appen. Några av de nya funktioner som tillkommit är möjligheten att spara utkast för senare komplettering och att kopiera och avpublicera dokument. En annan effektivisering är att skapa ett dokument som utgångspunkt för flera rum samtidigt och sedan slippa tidsödande inmatning av samma uppgifter.

Appen finns tillgänglig som webbapp och mobilapp för både iPhone och Android. Den laddas ned på www.gvkontroll.se och är kostnadsfri att använda för GVK-företag.

För den som inte kommit igång ännu finns möjlighet att boka en genomgång av funktionerna i appen med Andreas Svensson på GVKs kansli, andreas.svensson@gvk.se