Menu

Tätskikt mot VVS-produkter

Branschkrav för anslutning av tätskikt mot VVS-produkt är utarbetat i samarbete mellan Byggkeramikrådet (BKR), Golvbranschen (GBR), Golvbranschens Våtrumskontroll (GVK), Måleribranschens våtrumskontroll (MVK), VVS Fabrikanternas Råd och Säker Vatten.

Branschkravet är framtaget i syfte att kvalitetssäkra anslutningen av tätskikt mot VVS-produkter som till exempel våtrumskassetter, fördelarskåp och inbyggnadboxar. Produkterna är även testade för den gemensamma funktionen, det vill säga hur tätskikten ansluts till VVS-produkterna. För att erbjuda marknadens aktörer översikt och kontroll, samordnas godkännanden av anslutningar mellan tätskikt mot VVS-produkter i en gemensam databas kallad FabrikantAccept.

I databasen samlas alla godkända kombinationer av tätskikt och VVS-produkter.  Precis som tidigare kommer respektive organisationer att godkänna/acceptera sina branschspecifika monteringsanvisningar. FabrikantAccept samlar endast monteringsanvisningar som testat den gemensamma funktionen där tätskikten ansluts till VVS-produkterna.

I dokumentet till höger kan du läsa mer om hur det går till att ansöka om testning av produkter mot tätskikt. 

Godkända kombinationer kommer att publiceras här inom kort. 

 

Nu 620 328 registrerade våtutrymmen i vår databas. En våtrumsanmälan innebär trygghet för beställaren.

Vill du också vara uppdaterad?

Golv till Tak är en skandinavisk tidsskrift om golv-väggar och tak. Alla som har ett professionellt intresse av golv läser tidningen: golventreprenörer och återförsäljare, tillverkare och många arkitekter och inredare samt en hel del fastighetsförvaltare.

Registrera dig för Golv till Taks nyhetsbrev

Prenumerera på tidningen Golv till Tak