Till huvudinnehållet

Badrumstrender 2024

Starka färger och geometri - så ser badrummet ut i år! Vi mixar gärna material, kulörer och blanka ytor med matta. Färg kommer stort på kakel, klinker och i kontrasterande fogfärger. Naturtoner som kalksten, travertin och tidlösa marmormönster passar fint i makrotrenden hållbarhet. Stående sättning i smala format, rustika, taktila ytor och stora dramatiska plattor syns också hos leverantörerna.

Starka färger och geometriska mönster - så ser badrummet ut i år. Vi mixar gärna material och kulörer, och varför inte blanka ytor med matta. Färg kommer stort på kakel och klinker. Terracotta, gult, vinrött – och så grönt förstås, en favorit som står sig. Med kakelfog i en kontrasterande kulör hänger vi på färgtrenden, då gärna med keramik i kvadratiska plattor som bildar grafiska rutmönster.

Sida vid sida med kaskaderna av färg ser vi harmoniska naturtoner i sandsten och travertin liksom tidlösa marmormönster. Klassisk design som passar perfekt i den allt överskuggande hållbarhetstrenden.

De parallella tendenserna med färgglädje kontra stilrena kulörer och mönster finns också med i årets utbud av modern, ftalatfri våtrumsvinyl. Ett hållbart, funktionellt och vattensäkert alternativ för både golv och vägg i badrummet.

Stående kakelsättning inspirerar fortfarande och då gärna i allt smalare, rektangulära format. Att blanda material och färger liksom blanka och matta ytor känns fräscht i år. Rustik, taktil keramik med handgjord känsla syns också hos tillverkarna.

Intresset för riktigt stora plattor verkar inte minska, tvärtom. Plattor i storformat på både väggar och tak kommer med dramatiska och ibland mörka mönstereffekter. De stora formaten med få fogar ger badrummet ett exklusivt, enhetligt utseende.

I nyhetsrummet visar vi en inspirerande mix av årets badrumstrender från leverantörer av kakel, klinker och våtrumsvinyl. Bilder och bildtexter är bifogade. För mer information, var vänlig ta kontakt med respektive leverantör.