Till huvudinnehållet

Smidigt med GVK-kurs på egna företaget

Therese Alfonsson på Göinge Golv kan inte hitta en enda nackdel med att anordna GVK-kurser på det egna företaget. Kursdagarna flöt på smidigt och enkelt. Här delar hon med sig av det som är bra att känna till i förväg för de företag som funderar på att arrangera behörighetskurser för tät- & ytskikt plast samt tätskikt under keramik i sina egna lokaler.

- Vi kan nog inte hitta en enda nackdel med att anordna GVK-kurser på det egna företaget. Det flöt på supersmidigt, alltsammans. Däremot finns det några saker som är bra att känna till i förväg, säger Therese Alfonsson, KMA- och HR-ansvarig på Göinge Golv i Knislinge utanför Kristianstad.

I slutet av januari upplät Göinge Golv plats i sina lokaler för två GVK-kurser; behörighet för tät- & ytskikt plast och behörighet tätskikt under keramik. Kurserna ger behörighet att arbeta med tätskikt i ett GVK-auktoriserat företag och innehåller både teoretiska och praktiska moment. Båda kursdagarna avslutas med en examen, då deltagarna utför ett praktiskt prov med krav på en vattentät installation.

GVKs kansli engagerar kursledaren som medverkar hela dagen och står för förberedelser, praktiskt genomförande och efterarbete.

- Det var enkelt för våra medarbetare att göra behörighetskursen ”hemma”, säger Therese Alfonsson. På plastkursen hade vi sex deltagare från vårt företag och på tätskikt under keramik tre. Vi hade även externa deltagare från GVK-auktoriserade företag i närområdet.

- Riktigt kul för oss att få visa upp våra lokaler och hur vi har det! Det enda vi gjorde under dagen var att se till att det fanns kaffe och vatten. Jo förresten, jag bokade bord på en lunchrestaurang också.

- En annan positiv sak var att andra på företaget, som gått kurserna tidigare, kunde gå ned och kika en liten stund. Och att vi på kontoret fick en chans att se vad våra medarbetare gör! Det störde inte alls övrig verksamhet. Alla var mycket nöjda efter kursen.

Therese Alfonsson på Göinge Golv avslutar med några tips för den som funderar på att arrangera GVK-kurser på det egna företaget;

  • En yta på cirka 30 kvm behövs för praktiska övningar med moduler
  • Konferensrum som rymmer cirka tio deltagare för teoridelen
  • Framdragen ström som funkar när alla kör igång sina maskiner
  • Lagerplats för två pallar med moduler för det praktiska provet (pallarna levereras i förväg)
  • Någon som kan vara kvar och låsa efteråt, så att kursledaren hinner göra iordning modulerna inför transport till nästa kursställe.

Är du intresserad av att hålla GVK-kurs på företaget? Hör av dig till Frida Johansson, teknisk projektledare på GVK, frida.johansson@gvk.se.