Till huvudinnehållet

Badrumstrender 2020

Vi går mot färgstarka tider! Årets badrum bjuder på härliga kulörer. Matta ytor känns nytt i kombination med blanka material eller reliefplattor i samma färgskala. Kakelsättningen får gärna ge grafiska upplevelser. Kaklet är helst avlångt eller hexagon/rombformat. De avlånga bitarna sätts vertikalt – kaklet står upp i år! Skimrande flakes i vinyl och fejkmarmor är andra inslag i årets trendbild.

Vi går mot färgstarka tider! Årets badrum bjuder på härliga kulörer; senap, terrakotta, blått och grönt i alla tänkbara nyanser. 50-talspasteller som blekgult, rosa och ljusblått passar också fint in i bilden. Matta ytor känns nytt, då gärna i kombination med blanka material i samma färgskala.

Mönsterbilden är geometrisk. Det kan betyda ränder, cirklar eller linjer i relief eller mönstersatt kakel som ger en grafisk upplevelse.

Kakelformen är avlång, med raka eller fasade kanter. Hexagoner och rombformer är också populära. De avlånga bitarna sätts vertikalt – kaklet får gärna stå upp i år!

Naturen är som alltid en källa till inspiration. Stora skimrande flakes för tankarna till mineral och metall i slitstarka, återvinningsbara vinylgolv. Badrumsvinyl är ett funktionellt och fläcktåligt material som i år uppträder i många läckra mönster.

Plattor i riktigt stora format ställer krav på raka väggar och duktiga plattsättare, och skapar en touch av lyx. Vi ser flera varianter av plattor; enfärgade, stormönstrade eller med industriell, rå karaktär.

Marmor går aldrig ur modet och den som vill vara riktigt inne i år väljer mönster som tar ut svängarna ordentligt med mycket färg och stora dramatiska ådringar – gärna fejkade.

Här visar vi härliga exempel på det tidiga 20-talets badrumstrender från leverantörer av kakel, klinker, våtrumsmattor och -tapeter.

Bilder och bildtexter är bifogade. För mer information, var vänlig ta kontakt med respektive leverantör.