Till huvudinnehållet

Badrumstrender 2018

Tunna klinkerplattor i XXL-format, tapetmönstrat kakel och ytor med struktur ser vi nu i trendkänsliga badrum. Med stora plattor får badrummet en exklusiv hotellkänsla medan tapettryck på badrumskeramik eller våtrumsmatta i mörkare nyanser skapar en ombonad atmosfär. Terrazzo är stort, liksom den lite slitna stilen som letar sig in i badrummet och syns i både klinker och våtrumsmattor.

Tunna klinkerplattor i XXL-format, tapetmönstrat kakel och ytor med struktur ser vi nu i trendkänsliga badrum. Både den som gillar bländande lyx och den som vill ha det lite mer hemtrevligt och ombonat hittar något som passar i år.

Med stora blanka plattor får badrummet en exklusiv hotellkänsla. Tapettryck i klara färger på badrumskeramik, eller funktionell våtrumsmatta i mörkare nyanser skapar en skönt ombonad atmosfär. Den lite slitna och inte helt perfekta stilen som hängt med ett tag i annan inredning letar sig nu in i badrummet och syns i både klinker och våtrumsmattor.

Terrazzo, ett konstgjort material som gärna imiterar granit eller marmor, kommer på bred front. Kross av marmor, granit, kvarts men även glas, metall och spegelbitar blandas med cement och skapar stora variationsmöjligheter. En mix av olika terrazzokombinationer ger höga trendpoäng i år.

För våtrumsmattor sker en liknande utveckling. Man jobbar med strukturer på olika sätt för att skapa levande ytor, samtidigt som stänk av metall bidrar till oväntade effekter.

Tillverkarna leker över huvud taget med yta och form för att hitta nya uttryck. Här finns högblankt kakel som reflekterar ljus likväl som keramiska material med en textil, mjuk ytkänsla. Kaklet får spännande former i hexagoner och losanga, en rektangulär modell med spetsigt avslut.Våtrumsmattorna visar upp en motsvarande kreativitet i strukturer och mönster.

Färgmässigt gäller den breda paletten i år. Terrakotta är hett i badrummet, men också mjuka milda pasteller som för tankarna till ett soldisigt 50-tal. Lågmälda nordiska nyanser i ljust vitt och grått är badrumsklassiker som överlever de flesta trender.

Här visar vi årets produkter och material för badrummet. Kontakta respektive leverantör för mer information.

(Bilder på produkterna nedan samt bildtexter är bifogade.)