Till huvudinnehållet

Appen som alla vinner på

Fler än 5 000 montörer och arbetsledare har laddat ned GVK-appen, som dokumenterar badrumsinstallationen från A till Ö. Appen gör livet tryggare för både kund och hantverkare och visar att badrummet är fackmässigt utfört. GVK-företagets stora vinst är att felaktiga förutsättningar kan dokumenteras. På så vis är man garderad om en dokumenterad avvikelse sedan visar sig få konsekvenser.

Fler än 5 000 montörer och arbetsledare har laddat ned GVK-appen som dokumenterar badrumsinstallationen från A till Ö. Appen gör livet tryggare för både kund och hantverkare.Kunden får en garanti för att badrummet är fackmässigt utfört.

GVK-företagets stora vinst är att felaktiga förutsättningar kan dokumenteras. På så vis är man garderad om den dokumenterade avvikelsen sedan visar sig få konsekvenser.

- Jag har svårt att förstå varför inte alla GVK-företag använder appen. Många badrum har någon typ av avvikelse och det är ett skydd för oss att kunna dokumentera felaktiga förutsättningar i ord och bild, säger Bengt-Erik Persson.

Han är VD för Lindesbergs Golv, ett av de företag som är bäst i Sverige på att använda GVKs kvalitetsapp i sitt dagliga jobb. Företaget har gjort 66 procent av sina förkontroller och 72 procent av egenkontrollerna i appen.

- Vi har ett stort ansvar vad gäller att informera kunden om att avvikelser från gällande branschregler i badrummet kan få konsekvenser. Om kunden trots våra rekommendationer av någon anledning inte vill åtgärda felaktiga förutsättningar finns detta tydligt och klart dokumenterat i appen.

Information om badrummet, såsom adress, uppgifter om beställaren samt avtalat material för tät- och ytskikt, läggs in i GVK-appen. Både förkontrollen, där avvikelser och felaktiga förutsättningar rapporteras, och egenkontrollen som dokumenterar att installationen utförts enligt gällande branschregler görs enligt fördefinierade alternativ. Avvikelser illustreras gärna med foton. Beställaren kan få dokumentationen per mail.

Om beställaren är en privatperson finns det också möjlighet att utfärda ett våtrumsintyg via appen. Intyget är en värdehandling som visar att badrummet är fackmässigt gjort och det kan ha stor ekonomisk betydelse vid en bostadsaffär.

-Våtrumsintyget ger ofta en rejäl effekt på köpeskillingen, säger Bengt-Erik Persson. En del tappar bort sitt intyg, men med GVK-appen skriver vi enkelt ut det på nytt. Där kan kunden tjäna många sköna tusenlappar.