Till huvudinnehållet

Badrumstrender 2021

Här är årets badrumstrender! Blått som havet, himlen och rymden eller många nyanser av grönt med naturen som ständig inspiratör. Blankt skimrande kakel, slitstark elegant granitkeramik eller funktionell badrumsvinyl som lånar mönster från marmor och terrazzo. I år finns alla möjligheter att hitta just det som passar den egna personliga smaken.

Blått är färgen vi längtar efter när vardagen känns trång och instängd. Blått, som himmelen, havet och rymden. Det märks inte minst i årets badrum där trenden går mot blåa toner i allt från skimrande ljusblått till mörkaste marin.

70-talet gästspelar också med färger som brunt, grönt och gult och i blankt kakel. En annan trend på temat retro är klassisk Italiennostalgi i marmor- och terrazzodesign som syns i både klinker och badrumsvinyl.

Naturen fortsätter att inspirera. Vi ser grönt i alla tänkbara nyanser, trämönstrade golv i klinker och vinyl samt spektakulära blom- och bladmönstrade plattor. Naturnära, varma färger är populära. Nyanser av champagne, havre samt kulörer som greige (grått + beige) och taupe (grått och ljusbrunt) finns ii både kakel, klinker och vinyl.

De lugna nyanserna är reaktionen på en önskan att söka sig bort från ”vitt och fräscht” till harmoniska, vilsamma badrum, till en privat plats för avkoppling och återhämtning. I naturtrenden ingår även rustika ytor med struktur och handgjord känsla.

Att vi kommit en bit från det ljusa och fräscha visar också de prov vi ser på mörka badrum i svarta nyanser på både golv och väggar. Lyxigt och elegant på samma gång.

Badrumsvinyl är ett funktionellt, slitstarkt och lättstädat alternativ. I år har golv- och väggplasten ett starkt startfält med uttryck som varierar från tidlöst elegant design till mönster som trä, betong och terrazzo.

Här visar vi en härlig mix av klassiska, färgstarka, lyxiga, retroinspirerade och vattensäkra badrumstrender från leverantörer av kakel, klinker, våtrumsmattor och -tapeter.

Bilder och bildtexter är bifogade. För mer information, var vänlig ta kontakt med respektive leverantör.