Till huvudinnehållet

Badrumstrender 2019

Trenderna i år leker med symmetriska mönster där kakel och klinker syns i fiskbensparkett eller hexagoner. Ett klassiskt vitt kakel får personlighet av kreativ mönstersättning och fogfärg. Nya geometriska former och mönster skapar dekorativa ytor. Olika slags kakel i badrummet som hålls ihop av färg eller form ger också stilpoäng. Här visar vi vad som är nytt för ytskikt i badrum.

Trenderna i år leker med symmetriska mönster. Kakel och klinker läggs gärna i fiskbensparkett eller hexagoner. Ett klassiskt vitt kakel får personlighet med hjälp av kreativ mönstersättning och fogfärg. Nya geometriska former och mönster ger möjlighet att skapa spännande, dekorativa ytor. Trendigt är också att använda olika slags kakel i badrummet och hålla ihop det hela med färg eller form.

Strukturer, som högblankt eller rått, rustikt och oxiderat, ger stilpoäng. Inslag av metall som guld, silver och koppas syns i flera kollektioner. Marmor sägs vara tillbaka, och man undrar om den någonsin varit borta? Nu får i alla fall den klassiska carrarastenen konkurrens av olika färgnyanser, ådringar och andra stenarter – både äkta och imiterade. Även praktisk vinyl kommer i klassiskt lyxig marmorering. Fortfarande är det intressant med riktigt stora plattor i badrummet.

Årets färgpalett är generös. Mycket färg som blått och rosa, men också stramt stilrent i svartvitt eller jordnära naturliga nyanser i brunt, beige och grått. En rolig, ny kombo av färg och struktur syns i kakel och klinker i jeansfärg där ytan känns som jeanstyg.

De flesta väljer ett klassiskt snarare än ett trendigt badrum vid nybygge och renovering. Det är förstås ett smart val både för plånboken och klimatet. På samma gång är det kul med nyheter som ger lust och inspiration. Här visar vi vad som är på gång från leverantörer av ytskikt i badrummet som kakel, klinker, våtrumsmattor och -tapeter.

Bilder och bildtexter är bifogade nedan. Ta gärna kontakt med respektive leverantör om du vill veta mer om produkterna.