Till huvudinnehållet

Fortbildningskurs för GVK-arbetsledare - nu online

Nu kan arbetsledare på GVK-auktoriserade företag uppdatera sin behörighet på närmaste mobil, laptop eller surfplatta. Den första digitala kursen, Fortbildning Montör, lades ut i februari i år. Hittills har ett 100-tal montörer tagit chansen och uppdaterat sin behörighet online. Behöriga montörer och arbetsledare i GVK-företagen fortbilda sig vart femte år för att behålla sin GVK-behörighet.

Nu kan arbetsledare på GVK-auktoriserade företag uppdatera sin behörighet på närmaste mobil, laptop eller surfplatta. Den första digitala kursen, Fortbildning Montör, lades ut i februari i år. Hittills har ett 100-tal montörer tagit chansen och uppdaterat sin behörighet online.

Vart femte år ska behöriga montörer och arbetsledare i GVK-företagen fortbilda sig för att behålla sin GVK-behörighet. Fortbildningen behandlar hur våtrumsarbete ska utföras med hänsyn till GVKs branschregler och kvalitetsrutiner.

I nya digitala kursen Fortbildning Arbetsledare ingår

-Teknik & branschregler
-Delreparation av tätskikt
-Kvalitet
-Juridik
-Slutprov

Kursupplägget är interaktivt och uppgifterna hämtas från verkliga situationer. Man behöver inte slutföra alla kapitel vid ett och samma tillfälle. Deltagaren går igenom de interaktiva övningarna i sin egen takt och kan göra paus efter behov.

Den obligatoriska kursutvärderingen efter Fortbildning Montör visar att deltagarna uppskattar möjligheten att kunna göra kursen när som helst, att den är lagom svår samt att majoriteten av deltagarna skulle rekommendera den till en kollega.

Kursen Fortbildning Arbetsledare tar 4 timmar inklusive förberedelser och slutprov. När det obligatoriska slutprovet är godkänt förlängs behörighetsbeviset med fem år.

Sagt om den digitala kursen ”Fortbildning Arbetsledare”

  • Bra sätt att lära sig.
  • På de delar man kan och känner sig säker går det snabbt och där man är osäker så kan man ta längre tid på sig.
  • Bra upplägg, jag lär mig genom att göra fel.
  • Mycket smart att ha det online. Det går inte åt lika mycket tid och jag kan själv anpassa att gå kursen när det passar mig.
  • Man lär sig mycket mer om man t.ex. går kursen samtidigt som en kollega, bra övningar och frågor som man kan diskutera.

Se presentationsfilmen här

Mer information om den digitala kursen Fortbildning Arbetsledare finns på www.gvk.se, Min sida.

Kontaktperson GVKs digitala kurser Jon Herrdahl, jon@gvk.se 08-702 30 99