Till huvudinnehållet

Badrumstrender 2016

Vi kanske inte gör om badrummet varje år, men det är kul att se vart trenden pekar! Färgat kakel, lagt i fiskbensmönster, känns nytt. Klinkergolv i färgstarka mönster eller grafisk design passar den som vill ta ut svängarna. Inspiration från naturen ser vi i de allt mer naturtrogna träimitationerna i både plast och keramik samt i våtrumsplast med sten- och trädmotiv.

En av årets starka trender är avlångt kakel i fiskbensläggning, och gärna då i grå nyanser som här i Cromia från Kakelspecialisten. Se fler inspirerande badrumstrender i relaterat material.

När det kommer till badrum må vi vara konservativa, men det är ändå kul att se vart trenden pekar i det rum där vi tillbringar så mycket tid. Kakel lagt i fiskbensmönster, gärna i grå nyanser eller 70-talsfärger som brunt, gult och grönt känns nytt. Klinkergolv i färgstarka mönster eller grafisk design passar den som vill ta ut svängarna. Inspiration från naturen ser vi i de allt mer naturtrogna träimitationerna i både plast och keramik samt i våtrumsplast med sten- och trädmotiv.

- Trots det här stora härliga utbudet av material, färger och ytfinish väljer fortfarande 99 procent av kunderna en traditionell design i badrummet; vita, matta kakelplattor på väggarna och antracitgrå klinker på golvet. Det beror förstås på att badrummet är en stor investering som ska hålla stilen och kännas fräscht i många år framöver, säger Johanna Monsén, badrumsansvarig på BBM i Karlstad.

Bilder på nedanstående material och miljöer, se bifogat!

Kakel i fiskbensläggning, gärna i olika nyanser av grått eller 70-talsfärger som grönt, brunt och gult
Kaklet Cromia i storlek 6,5x26,6 cm från Kakelspecialisten. www.kakelspecialisten.se

Grafiska mönster ger badrummet personlighet och attityd
Hexagon från Konradssons Kakel, www.konradssons.com

Bjud in naturen i badrummet
Våtrumsplast med inspiration från träd, vatten och sten. Aqualon och Onyx från Forbo, www.forbo.com

Träimitationer ger en varm och ombonad känsla
Aquarelle ShipDeck, ett våtrumsgolv i plast med exklusiv träkänsla från Tarkett. www.tarkett.se