Till huvudinnehållet

Badrumstrender 2015

Riktigt stora plattor och blått i alla nyanser är badrumstrender som ligger i tiden. Dessutom flyttar naturen in med hjälp av mönstrad våtrumsplast, stenar och inte minst trä, både äkta och imiterat, som skapar en härligt varm atmosfär. Men vilken trend du än väljer - kompromissa aldrig med ett vattentätt underarbete; det vill säga tätskikt, golvbrunn och övriga vitala punkter i badrummet.

Badrummet - en plats för njutning och avkoppling. Här flyttar sten och hav in med hjälp av mönstrad våtrumsplast från Forbo. Se fler inspirerande badrumsbilder i relaterat material.

Riktigt stora plattor, blått i alla nyanser och marmor (ja till och med fuskmarmor) är några badrumstrender som ligger i tiden. Dessutom flyttar naturen in i badrummet med hjälp av mönstrad våtrumsplast, stenar och inte minst trä, både äkta och imiterat, som skapar en härligt varm atmosfär.

Den inspirerande trätrenden mjukar upp badrumsmiljön. Målad pärlspont, grova obehandlade plankor liksom vitbetsade träväggar är vackra material i badrummet, men passar självklart inte som ytskikt vid de känsliga våtzonerna kring dusch och badkar. Flera leverantörer har träimitationer som skapar den varma känslan utan att ge avkall på vattensäkerheten.

Bilder på nedanstående material och miljöer, se bifogat!

En plats för njutning och avkoppling där naturen i högsta grad är närvarande
Våtrumsplast på väggar och golv är ett vattensäkert alternativ och finns i spännande, naturtrogna motiv, som våtrumsmatta Aqualon Pebbles Lava samt våtrumstapet Onyx Nordic Sea Summer, från Forbo. www.forbo.com

Mitt i prick med naturmaterial och stora plattor
Stenmosaiken skapar en varm och ombonad känsla i badrummet. Indostone samt Carrelage vit matt platta i 20x50, Konradssons Kakel. www.konradssons.com

Blått tröttnar vi aldrig på!
Medelhavet  inspirerar i kakel Pitrizza Azzurro Mare som finns hos Kakelspecialisten. www.kakelspecialisten.se

Naturen flyttar in
En rolig och annorlunda våtrumstapet med härlig känsla.Onyx Nordic Forest Winter, Forbo. www.forbo.com

Så, ett par goda råd innan du går loss på allt det nya läckra. Du lackerar väl inte en rostig bil? På samma sätt ska du aldrig kompromissa med ett vattentätt underarbete; det vill säga tätskikt, golvbrunn och övriga kritiska punkter i badrummet. Bästa sättet att slippa vattenskador, framtida kostnader och bekymmer är att anlita auktoriserade våtrumsproffs som följer gällande branschregler vad gäller tätskikt och underarbete. Ett GVK-auktoriserat företag lämnar dessutom våtrumsintyg efter avslutat jobb som visar att arbetet är utfört enligt branschreglerna. Intyget är en ren värdehandling i försäkringsfrågor och bostadsaffärer. Hitta GVK-auktoriserade företag på GVKs hemsida.