Till huvudinnehållet

Badrumstrenden som håller i vått och torrt

Trender kommer och går men ett bra underarbete består. Det är en sanning som håller i sig, speciellt vad gäller badrum och andra våtutrymmen. Även om trenderna på ytan växlar mellan form och färg så är ett gediget, proffsigt utfört underarbete den mest betydelsefulla faktorn för att i längden kunna njuta fullt ut av sitt badrum.

Trender kommer och går men ett bra underarbete består. Det är en sanning som håller i sig speciellt vad gäller badrum och andra våtutrymmen! H-metoden, som innebär att tätskiktet i ett våtrum monteras horisontellt för att slippa vattenfarliga, vertikala skarvar, är ett arbetssätt som visat sig överlägset vattentätt i mer än 20 år. Även om trenderna på ytan växlar mellan form och färg så är ett gediget, proffsigt utfört underarbete den mest betydelsefulla faktorn för att i längden njuta av sitt badrum.  

Den bästa garantin för badrummet som en bekymmersfri, fräsch oas är att anlita en fackman för våtrumsinstallationen. I snart tre decennier har GVK, AB Svensk Våtrumskontroll, arbetat tillsammans med bostadsbolag, byggare och försäkringsbolag för att utveckla och sprida de mest vattensäkra metoderna för våtrumsjobb. H-metoden utvecklades för mer är 20 år sedan och är fortfarande det bästa sättet att vattensäkra badrummet. Med horisontella svep skapas fogfria ytor där risken för vattenskador är minimal.

Andra kritiska punkter i badrummet är rörgenomföringar, golvets fall och anslutning till golvbrunn. Allt detta är våtrumsproffsen utbildade och tränade för. Den som anlitar ett GVK-auktoriserat företag får dessutom ett intyg på att arbetet är utfört enligt gällande branschregler. Våtrumsintyget är en ren värdehandling i försäkringsfrågor och bostadsaffärer. Det är också kvittot på att badrummet inte kommer att förknippas med bekymmer, mögel och stora hål i plånboken utan blir en plats för välbefinnande – alldeles oavsett vilka trender som gäller för tillfället.