Menu

Behörighet Tätskikt under Keramik

Ger dig som montör i det GVK-auktoriserade företaget behörighet att installera keramiska ytskikt i våtutrymmen. Kursen ger dig nödvändiga kunskaper om GVKs branschregler med anknytning till AMA och Boverkets Byggregler samt förståelse för GVKs kvalitetsstöd. Vi går igenom förutsättningar på golv och vägg för fackmässigt montage av tät- och ytskikt med kakel och klinker. Du får också kännedom om golvvärmesystem i denna typ av konstruktioner.

Anmälningsformulär och datum hittar du under respektive kurstillfälle till höger på denna sida. Logga gärna in på www.gvk.se/min-sida och gör kursanmälan. Det underlättar ifyllandet då du kan välja deltagare från ert företags personlista.
Vill ni anmäla flera deltagare samtidigt och på en ort nära er. Mejla oss på info@gvk.se, antal deltagare, den önskade kursplatsen samt datum ni skulle föredra, så ska vi göra vårat bästa för att kunna lösa det.

För att den fysiska kursen ska bli av krävs minst 6 deltagare. Markeringen * betyder att kursen har så många deltagare att den genomförs.

Viktig information att ta hänsyn till!
Observera att förändrat corona-läge kan innebära att kurser med kort varsel genomförs online istället för fysiskt.
(Det drabbar ej de kurser som redan står som en onlinekurs)

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner.

Vi meddelar ca 2 veckor före kursdatum om kursen tvingas ställas in eller ställas om pga. dessa skäl

Varför ska man gå kursen?

Som montör i ett GVK-auktoriserat företag är kursen obligatorisk. Du ska kunna arbeta enligt GVKs branschregler och kvalitetssystem avseende fackmässig och vattentät installation av tätskikt under keramiskt ytskikt på golv och vägg. Kursen ger dig en personlig branschlegitimation som du kan visa för dina kunder när du utför montage. Kom ihåg att du måste vara anställd i ett GVK-auktoriserat företag för att kunna nyttja din branschlegitimation.

Hur lång tid tar det och vad krävs?

 • Du ska arbeta som montör i ett GVK-auktoriserat företag och ha ett yrkesbevis som plattsättare. Kopia av yrkesbeviset bifogas i samband med kursanmälan, om det inte gjorts tidigare. För mer information om yrkesbevis, besök BYNs webbplats.
 • Kursmaterial skickas ut ca 10 dagar före kurs.
 • Du får en kurskallelse och inloggningsuppgifter till GVKs kursportal (där du genomför den digitala delen av kursen).
 • Kursen avslutas med ett skriftligt prov och ett praktiskt prov.
 • Du ska installera tätskikt i ett våtrum i ett befintligt projekt och en behörig arbetsledare ska intyga att utförandet är godkänt.
 • Kursen hålls endast på svenska.
 • Som lärling kan du inte gå GVKs behörighetskurs. 

Kursmål/vad lär du dig:

 • GVKs branschregler för våtrum - genomgång av de tekniska förutsättningarna för att bygga våtrum fackmässigt med rätt underlag för olika tätskikt med keramiskt ytskikt.
 • GVKs hemsida www.gvk.se - lär dig hitta
 • Kvalitetssäkring - Att jobba aktivt med kvalitetsdokument enligt GVK-konceptet - anmälan av våtrum, hur man använder formuläret "Förkontroll-Avvikelser" från GVKs branschregler och när man ska sända "Dokumenterad Egenkontroll"
 • Kommunikation av avvikelser till juridisk person enligt AB 04 och till konsument enligt Konsumenttjänstlagen.
 • Undvika skönhetsfel t.ex. enligt AMA i våtrum avseende utförande och färdigt resultat.
 • Golvvärmesystem i kombination med tätskikt och avjämningsmassor i golv med fogplattor berörs. 

Kostnad

 • Ordinarie pris vid fysisk kurs: 3300 kr/deltagare
 • Reducerat pris: 2000 kr/deltagare*
  *Priset gäller endast vid tillfällen då kursen genomförs online.

Kursanmälan

Nu 646 741 registrerade våtutrymmen i vår databas. En våtrumsanmälan innebär trygghet för beställaren.

Vill du också vara uppdaterad?

Golv till Tak är en skandinavisk tidsskrift om golv-väggar och tak. Alla som har ett professionellt intresse av golv läser tidningen: golventreprenörer och återförsäljare, tillverkare och många arkitekter och inredare samt en hel del fastighetsförvaltare.

Registrera dig för Golv till Taks nyhetsbrev

Prenumerera på tidningen Golv till Tak