Till huvudinnehållet

Säkrare våtrum med ny apptjänst

Nu kan golvföretag som är anslutna till både GVK och Golvbranschen, GBR, använda samma apptjänst för arbeten i såväl torra som våta utrymmen. Smidigt och lätt att göra rätt, tycker Linus Elfström, plattsättare på George Anderson Golv i Borås.

Nu kan golvföretag som är anslutna till både GVK och Golvbranschen, GBR, använda samma apptjänst för arbeten i såväl torra som våta utrymmen.

- Nyligen har hela företaget gått över till den nya Golv- och Våtrumskontrollen. Så smidigt att man slagit ihop våta utrymmen med torra! Det underlättar för mig att slippa hoppa emellan, säger Linus Elfström med 16 år i plattsättaryrket varav de senaste fem på George Anderson Golv i Borås.

- Jag jobbade i GVKs Kvalitetsapp tidigare och då fick man scrolla sig fram till det aktuella jobbet. I ett par fall fick jag scrolla 40 arbeten ned… Den sammanslagna appen har en sökfunktion, så nu går det snabbt att hitta rätt.

- Men framför allt är det kontrollerna som är bäst. Det ingår ju i vår yrkesroll som plattsättare att själva kontrollera våra jobb. Jag ser vad jag har gjort i för- och egenkontrollerna och kan följa arbetsgången där. Om jag missat något är det bara att gå tillbaka och checka av. Vi sparar tid på att slippa hålla ordning på en massa papper.

- Arbetsledaren lägger in alla uppgifter om projektet i förväg så för oss är det bara att dokumentera våra egna kontroller. Det är enkelt och effektivt. Om vi till exempel är tre montörer som jobbar i ett större projekt tillsammans och vi ska kolla av väggar och golvfall så finns all dokumentation i appen. Vi vet att det blir gjort, och vem som gjort vad, säger Linus Elfström.

Golv- och Våtrumskontroll är en sammanslagning av GBRs Golvkontroll och GVKs Kvalitetsapp. Webbappen ger en bra överblick och förenklar för alla de företag som tidigare använt båda tjänsterna. Syftet är ytterst att göra kvalitetsarbetet enklare och på så sätt minska risken för fel.

- Vi har letat runt för att hitta smarta sätt att göra egenkontroller, säger Richard Westholm, arbetschef på George Anderson Golv i Borås. Att vi som företag, och golvbranschen som helhet, hänger med på den digitala resan är viktigt. Nu använder vi nya Golv- och Våtrumskontroll och den fungerar riktigt bra. Det räcker att lägga in uppgifter om varje projekt en gång. Sedan är det bara att köra - oavsett om det handlar om torra eller våta utrymmen.

- Apptjänsten har bra egenkontrollsfrågor så att vi kan vara säkra på att få med alla bitarna i processen. Det ökar säkerheten och tryggheten både för montörer och beställare.

För den som tidigare använt GVKs Kvalitetsapp är det lätt att komma igång med Golv- och Våtrumskontroll. Till och med inloggning och användarnamn är samma som tidigare, och det går även att logga in med Bank-ID. GVK-montörens behörighetsbricka/branschleg finns dessutom smidigt tillgänglig i den nya appen.