Till huvudinnehållet

Filmer för badrummet

Nu hittar du flera av GVKs nyttiga, informativa våtrumsfilmer samlade i nyhetsrummet. Att montera plastmatta på vägg och golv i våtrum, hur man kontrollerar att tätskiktet verkligen är tätt samt hur GVKs kvalitetsapp fungerar är några av de ämnen som demonstreras på ett pedagogiskt sätt i videoklippen

Nu hittar du flera av GVKs nyttiga, informativa våtrumsfilmer samlade i nyhetsrummet. Att montera plastmatta på vägg och golv i våtrum, hur man kontrollerar att tätskiktet verkligen är tätt samt hur GVKs kvalitetsapp fungerar är några av de ämnen som demonstreras på ett pedagogiskt sätt i videoklippen.

De allra flesta som ska renovera sitt badrum eller bygga nytt vet väl vid det här laget att det gäller att anlita ett auktoriserat företag med behöriga matt- eller plattsättare. Då kan man som konsument vara säker på att få en vattentät, fackmässigt och försäkringsbart utförd installation enligt gällande branschregler. Ändå är det inte så dumt att veta mer om hur det ska se ut under tätskiktet och vad som faktiskt krävs av underarbete för att badrummet ska vara vattentätt.

Kontroll av tätskikt i badrum
Följ med en GVK-kontrollant som vid slumpmässiga kontroller går igenom badrummets kritiska punkter som golvbrunn, svetsskarvar i tätskikt av plastmatta och rörgenomföringar.

Montera plastmatta i våtutrymme – golv
Plastmatta som ytskikt i badrum fungerar också som tätskikt, under förutsättning att den är rätt monterad.

Montera plastmatta i våtutrymme – vägg
Om plastmattan ska fungera som både tät- och ytskikt är det viktigt med ett gediget underarbete för att undvika skönhetsfel.

GVK Kvalitetsapp kvalitetssäkrar badrum
I GVKs app dokumenteras förutsättningar, eventuella avvikelser och materialval, allt för en genomgående kvalitet i badrumsinstallationen. Det viktiga våtrumsintyget, som visar att badrummet är fackmässigt utfört enligt gällande branschregler, skickas enkelt direkt till konsumentens e-postadress via GVK-appen.

Läs mer om gällande branschregler för Säkra Våtrum.
Se förteckning över GVK-auktoriserade företag.