Menu

Tydliga ramar, så att du inte behöver pruta på formen

Ett lyckat våtrumsutförande börjar på ritbordet brukar vi säga. Därför har vi tagit fram GVKs branschregler för att ge tydliga spelregler för hur våra svenska våtrum ska utformas. Vi vill ge dig som arkitekt tydliga ramar, så att du inte behöver pruta på formen.

"Det går trender i hur folk vill ha sina badrum, men för oss er det viktigt att påpeka att trender aldrig får gå före reglerna. Att välja snyggt framför tryggt kan bli en mycket dyr affär", säger Jan-Eric Allberg, tidigare vd och initiativtagare till AB Svensk Våtrumskontroll, GVK.

Att våtrummet förknippats med kakel- och klinkerplattor de senaste åren är ingen nyhet. Det som däremot kanske är en nyhet är att plastmattan börjar efterfrågas i en allt högre utsträckning. Många plastleverantörer har förändrat sina kollektioner och kommit med många intressanta utföranden. Oavsett vilket man föredrar, så har GVK branschregler för att kunna hantera båda delarna. Dessutom är vi ensamma med att erbjuda ett utförande som kombinerar plastmatta som tätskikt tillsammans med keramiska plattor som ytskikt.

Det går trender i hur folk vill ha sina badrum, men för oss er det viktigt att påpeka att trender aldrig får gå före reglerna.

"Att få rutin på att projektera enligt GVKs branschregler, ger arkitekter och föreskrivare en stor tids- och säkerhetsvinst mot framtida vattenskador." säger Jan-Eric Allberg. GVK arbetar också hela tiden för att säkerställa kvaliteten på nya produkter och utföranden. Exempel på detta är väggnära golvbrunnar och mer fukttåliga våtrumsskivor.

Tips på läsvärda artiklar:

Nu 703 132 registrerade våtutrymmen i vår databas. En våtrumsanmälan innebär trygghet för beställaren.

Vill du också vara uppdaterad?

Golv till Tak är en skandinavisk tidsskrift om golv-väggar och tak. Alla som har ett professionellt intresse av golv läser tidningen: golventreprenörer och återförsäljare, tillverkare och många arkitekter och inredare samt en hel del fastighetsförvaltare.

Registrera dig för Golv till Taks nyhetsbrev

Prenumerera på tidningen Golv till Tak